СПОРТ

680 "коня" в хиперавтомобила на Peugeot и Total

14 Декември 2020 • СПОРТ • Автор: Йордан Луканов
680 "коня" в хиперавтомобила на Peugeot и Total

Подразделение Peugeot Sport и партньорът му в автомобилния спорт Total побликуваха основните технически характеристики на хиперколата за новия клас LMPh състезания за издръжливост FIA WEC. В съответствие с техническия регламент това ще бъде хибрид, развиващ 680 конски сили.

Пълното наименование на силовата установка, създадена специално за маратонските гонки, е Peugeot Hybrid4 500kW. Тя е разработка с оглед на двигателите от прототипа Peugeot 908 HDi FAP и рали "бегачките" WRC, споделят от Peugeot Sport.

В основата на хибридната система е поставеният отзад в пределите на базата битурбодвигател V6 2.6 с ъгъл на разположение на цилиндричния блок от 90 градуса, тегло 165 килограма и върхова мощност 680 "коня". Той се допълва от 20-киловатов мотор-генератор върху предната ос, който се захранва от 900-волтова батерия с висока мощност, разработен с общите усилия на Peugeot и Total.

При интензивни спирания мощността на рекуперация съставлява 200 киловата. Батерията е защитена от повреди в карбонов кожух и е интегрирана в монокока под резервоара.

Затвори

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!