СПОРТ

БГ пилоти в благотворително събитие тази неделя край Самоков

01 Септември 2021 • СПОРТ • Автор: Йордан Луканов
БГ пилоти в благотворително събитие тази неделя край Самоков

Редица пилоти и журналисти с подкрепата на община Самоков и кметството на с. Гуцал са поели инициативата да помогнат на едно малко момче на име Павел в най-тежката му битка - детска церебрална парализа, спастична квадрипареза. Той е едно слънчево и усмихнато дете от Пловдив, което се бори от деня на раждането си до днес и продължава да изумява с волята си.

Той е роден недоносен, с много ниско тегло и в последствие развива коварната болест. Веднага е започната рехабилитация, логопед, водна терапия и психолог. Родителите желаят да провеждат рехабилитация на детето и в център “Рибем”.

Програмата в центъра е 2 седмици терапия всеки месец и е на стойност 1920 евро. За нощувки месечно са необходими около 300 евро – общо 2220 евро на месец.

Тук на помощ идва автомобилната общност, която организира благотворителното събитие. Десет пилоти от цялата страна с множество титли в рали, рали спринт и високопланинско изкачване, ще се съберат заедно със своите автомобили на 5 септември от 10:00 ч. в с. Гуцал, общ. Самоков.

Те ще предоставят уникалното преживяване на всеки един фен и любител на спорта да седне на дясната седалка на подготвени състезателни автомобили в истинска рали отсечка. Таксата за возене ще бъде в размер на 150 лв. на човек, като цялата сума ще бъде преведена за лечението на малкия Павел.

Мероприятието ще се проведе в 5 манша с дължина на отсечката 4900 м като от старта до летящия финал разстоянието е 4100 м, а останалите 800 метра са зоната за охлаждане на автомобилите и безопасно намаляване на скоростта. Возещи те се ще могат да влязат в ролята на навигатор на имена като Пламен Стайков, Мирослав Ангелов, Никола Мишев, Боби Григоров, Юлиян Телийски, Дани Живков, Георги Янков и др.

Записването за място на дясната седалка става само предварително на телефон 0894627239. Списъкът със заплатилите таксата за возене ще бъде публикуван в деня на мероприятието, за да бъде всичко прозрачно.

Списък на част от пилотите и техните автомобили:
1. Пламен Стайков – Skoda Fabia R5
2. Мирослав Ангелов – Skoda Fabia Rally2 evo
3. Никола Мишев – Peugeot 208 Rally4
4. Боби Григоров – Mitsubishi Lancer Evo IX
5. Юлиян Телийски – Mitsubishi Lancer Evo IX
6. Даниел Живков – Lancia Delta Intregrale
7. Георги Янков – Mitsubishi Lancer Evo IX

Затвори

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!