НОВИНИ

Ford представи европейската версия на електрическия бус E-Transit

31 Август 2021 • НОВИНИ • Автор: Кирил Стойков
Ford представи европейската версия на електрическия бус E-Transit

Американската марка Ford представи европейска версия на E-Transit, която ще се появи в шоурумите следващата пролет. Техническите характеристики са останали практически непроменени, което означава, че на борда на E-Transit е монтиран електрически мотор с максимална мощност от 269 к.с., който осигурява въртящ момент от 430 Нм.

Той се захранва от 68 квтч батерия, която осигурява 317 км пробег (WLTP) с напълно заредена батерия. Конкурентите Citroen e-Jumper и Peugeot e-Boxer обещават 340 км с най-големия пакет батерии. Volkswagen e-Crafter пък изостава със скромните 115 км пробег.

Електрическият Ford E-Transit може да се зарежда с максимална мощност 115 kW с помощта на DC зарядно устройство. В този случай ще са необходими 34 минути, за да напълните батерията от 15 до 80 процента от нейния капацитет. Зарядното устройство 230V AC отнема малко повече от 8 часа, за да се зареди напълно. E-Transit също има вградена система за зареждане на електрически устройства като електроинструменти, които могат да се зареждат със зарядно устройство от 2,3 kW.

Изцяло електрическият Transit ще бъде наличен в Европа през пролетта на 2022 г. и ще се продава в няколко варианта (по-точно 25), включително различни комбинации от дължини и височини с единична или двойна кабина или кабина с шаси като основа. Максималното тегло е 3,5 или 4,25 тона, възможно е натоварване до 1758 кг, разбира се, всичко в зависимост от избраната опция. В затворените версии можете да разчитате на товарен обем от 9,5 до 15,1 кубически метра.

Ford E-Transit разполага с най-новата информационно-развлекателна система Ford SYNC 4. Тя работи на голям 12-инчов екран и изглежда малко по-добре от наличното в момента поколение на системата.

Затвори

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!