НОВИНИ

Mercedes EQB със световна премиера в Шанхай на 18 април

16 Април 2021 • НОВИНИ • Автор: Йордан Луканов
Mercedes EQB със световна премиера в Шанхай на 18 април

Подразделение Mercedes-EQ подготвя за дебют изцяло електрическия SUV EQB в неделя, 18 април. Световната премиера ще бъде организирана в рамките на Mercedes-EQ Night Shanghai в навечерието на първия ден за медиите от предстоящото автомобилно изложение в Шанхай.

Заради пандемията с коронавирус презентацията в Китай ще бъде пред малък брой местни журналисти. За международната преса ще бъде предназначено онлайн видео излъчване от 16:30 ч. (българско време) на платформата https://media.mercedes-benz.com/EQB, което ще бъде ретлансирано и от www.autonews.bg.

Повечето подробности засега се пазят в тайна, но е ясно, Mercedes EQB ще внесе нови стандарти в класа на електрическите кросоувъри. Той ще се предлага във варианти за 4 или 7 пътника или с максимум 1700 литра пространство в багажника.

Заедно със световната премиера на EQB, в Шанхай дебют за Азия ще направи току-що представеният луксозен седан Mercedes EQS. След пазарната реализация в Китай, европейската версия на EQB ще бъде представена по-късно тази година, а на американския пазар моделът ще бъде наличен през 2022 година.

Затвори

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!