НОВИНИ

Отлагат появата на Alfa Romeo Tonale

08 Април 2021 • НОВИНИ • Автор: Йордан Луканов
Отлагат появата на Alfa Romeo Tonale

Италианският бренд Alfa Romeo няма да представи в близко време модела Tonale, както се очакваше. Концептът на автомобила беше анонсиран преди две години, а серийната версия беше планирана за края на тази години.

Най-вероятно, това няма да стане, тъй като новият генерален директор на компанията Жан-Филип Импарато иска да се повиши производителността на PHEV системата. Специалистът оглави Alfa Romeo след сливането на FCA и PSA и, както се съобщава, се е запознал с Tonale през януари.

Според запознати, той е поискал подобряване на характеристиките на плъг-ин хибридната трансмисия на автомобила. Отделни източници съобщават, че тези промени ще задържат пускането на Alfa Romeo Tonale с три месеца.

Новият кросоувър на "Алфа" ще бъде основан на съществуващата платформа от Jeep Compass. Обновената версия на този модел е получила презареждаем хибриден силов агрегат, достъпен в два варианта с мощност 190 к.с. и 240 к.с.

В системата се използва 1,3-литров турбомотор, поддържан от електродвигател с мощност 60 к.с. върху задната ос. Електрическият капацитет за запас от преход съставлява 49 километра при едно зареждане на 11,4-киловатовата батерия.

Като ръководител в Peugeot до преминаването си в Alfa Romeo, Импарато знае, че компактният всъдеход може да предложи още по-добра производителност. Моделът 3008 PHEV на френския бренд съчетава в себе си по-голям 1,6-литров двигател и два електромотора с обща мощност 300 к.с. (224 кВт). Той има и по-голям акумулатор с 13,2 кВт/ч за работа в електрически режим за преход от 59 км без презареждане.

Затвори

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!