НОВИНИ

Показаха официално електрическия компактен ван Mercedes Concept EQT

11 Май 2021 • НОВИНИ • Автор: Йордан Луканов
Показаха официално електрическия компактен ван Mercedes Concept EQT

Mercedes преди време обяви за създаването на нова фамилия - T-Class, която ще прави съвместно с партньорите от Renault. В нея, освен едноименният модел ще влизат още "баничарката" Citan, както и електрическият компактен ван EQT, който беше представен тези дни от немците във вид предсериен прототип.

В основата на Merceded-Benz Concept EQT е обновеното трето поколение Renault Kangoo с електрическо задвижване (E-Tech Electric). Само, че при немците всичко е по-богато.

Външно новият ван с отличава с фирмената за фамилия EQ предна решетка, има светодиодна оптика и задни оптични светлини и отзад. Плюс 21-цолови джанти и плъзгащи се врати от двете страни.

Отвътре може да се открият стандартните за "Мерцедес" кръгли дефректори на въздуховодите и волан, информационно-развлекателна система MBUX с един екран, цифров панел с приборите, кожен салон. Има панорамен люк в покрива. Но централната конзола е подходяща на френската. Немският копактване ще бъде 5- и седемместен.

Габаритите на Mercedes-Benz Concept EQT съответстват на дългобазата версия Renault Kangoo E-Tech Electric. Дължината съставлява 4945 мм, широчината - 1863 мм, височината - 1826 мм.

Тъй като Mercedes Concept EQT се явява предсериен вариант, то за силовата установка информация засега липсва. Най-вероятно, тя ще бъде същата като при френския компактен ван, за който обещават батерия за 45 кВт/ч. Едно зареждане на акумулатора, захранващ електромотор за 102 к.с., ще стигне за преход от 265 км по цикъла WLTP.

Затвори

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!