НОВИНИ

Сбогом на Volkswagen Sharan!

28 Юли 2021 • НОВИНИ • Автор: Кирил Стойков
Сбогом на Volkswagen Sharan!

Volkswagen реши да спре от производство в Европа един от своите водещи модели - Sharan. 7-местният ван вече не се предлага за продажба при повече от дилърите на Стария континент. Няма го и в конфигуратора и на българския вносител в сайта volkswagen.bg.

В Volkswagen Sharan е част от историята на марката с двете си поколения семейни ванове. Стартът на модела е през 1995 г., а от 2010-а е второто поколение. Бе направен рестайлинг през 2015 г., за да се конкурира с другите звезди от сегмента като Renault Espace, Ford Galaxy и S-Max. Така или иначе Фолксваген е продал 670 000 бройки от модела само между 1995 и 2010 година.

MPV вече не са на мода, заради нашествието на всевъзможни кросоувъри. Много производители обаче прозължават да предлагат миниванове, получени от леки търговски превозни средства, като Citroen Spacetourer, Peugeot Rifter и Caddy на Volkswgaen.

Наскоро германците представиха чисто новия Multivan. Въз основа на платформата MQB на Volkswagen Group, този миниван се предлага в две версии - 4,97 и 5,17 метра. Предлагат се няколко двигателя, бензинови и дизелови, както и плъгин хибрид с 218 конски сили. Новият Volkswagen Multivan ще бъде пуснат в края на годината.

Затвори

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!