НОВИНИ

Шефът на Skoda напуска своя пост

10 Юли 2020 • НОВИНИ • Автор: Йордан Луканов
Шефът на Skoda напуска своя пост

Последните месеци се оказаха богати на рокади в ръководството на концерна Volkswagen Group. В края на май техническият директор на бренда Volkswagen Матиас Рабе премина в Bentley на длъжността ръководител на инженерния департамент, неговият предшественик Вернер Тиц започна да се занимава с разработката модели в SEAT, а Херберт Дис отстъпи креслото на главата на марката Volkswagen Ралф Брандщетер (при това остана начело на целия холдинг).

Но с това вълната от кадрови проблеми не приключи и генералният директор на чешкия бренд Skoda Бернхард Майер напуска своя пост след пет години работа. Майер оглави Шкода след дизелгейт, а преди това 14 год. се трудеше в Porsche.

Както отбелязва шефът на концерна Фолксваген Херберт Дис, последните пет години под ръководството на Майер са най-успешните за Skoda през цялата 125-годишна история на компанията. В списъка с негови заслуги влиза увеличение на обема на продажби на автомобили, излизането на популярните кросоувъри Kodiaq, Karoq и Kamiq, както и разработката на електрическия модел Enyaq, която ще бъде представена в следващите няколко месеца.

Официална причина за напускането на генералния директор засега от компанията не съобщават, въпреки че не трябва да се изключва той да остане на работа в концерна Volkswagen на друга длъжност. А това, кой ще стане приемник на Майер, представители на Skoda ще обявят през август.

Затвори

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!