НОВИНИ

Вече 800 камиона в автопарка на Дискордиа

14 Юни 2021 • НОВИНИ • Автор: Йордан Луканов
Вече 800 камиона в автопарка на Дискордиа

Лидерът в транспорта и логистиката в страната Дискордиа посрещна 800-ия си камион. Въпреки предизвикателствата на изминалата година компанията продължава да расте, като до края на 2021 г. планира да достигне до внушителните 1000 камиона. Чрез внедряване на последно поколение иновации в транспорта и оптимизиране на процесите Дискордиа задава тенденциите в бранша и стабилно затвърждава позицията си.

„Горди сме, че за поредна година доказахме, че успехът не зависи от обстоятелствата, а от упоритостта. Дискордиа ще продължи да инвестира в съвременни системи и ново поколение превозни средства, допринасяйки за устойчивото развитие на транспорта и спедицията. Благодарим на всички наши служители за отдадеността и ефективността в променящата се среда, които отличават и движат компанията ни напред. Вярваме, че забележителният ни автопарк от 800 високотехнологични автомобила е резултат именно от общите ни усилия и способността ни да се адаптираме спрямо всички ситуации“, сподели Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа.

Освен върху растежа си, компанията е силно фокусирана и върху това да прави отговорен бизнес. Тя следва дългосрочни политики на устойчивост и активно инвестира в най-новите системи и последно поколение тежкотоварни автомобили с по-ниски емисии.

Забележителна инициатива в подкрепа на тази политика е ежегодната надпревара Discordia Fuel Efficiency Challenge, която тази пролет се проведе за пети пореден път. Това е най-мащабното състезание за икономично шофиране в страната. Чрез инициативата Дискордиа насочва вниманието на обществото и транспортния бизнес към устойчивостта и опазването на околната среда, като предизвиква шофьорите да приложат тези принципи в ежедневната си работа.

Състезанието тази година се проведе в две направления – Ефективност и Гориво, като представянето на водачите бе проследявано дистанционно с интелигентната система за управление на автопарка – Transics. Всичките над 1000 шофьори на компанията се включиха в надпреварата, провела се в периода април – май, за да покажат максималния потенциал на камионите с минимално изразходено гориво.

Общо 30 са отличените в Discordia Fuel Efficiency Challenge. Топ резултатът в направление Ефективност, категория „Пробег“, е 28 043 изминати километра за двата месеца. В категория „Прогрес в средния разход“ шофьорите показаха, че с добро управление на автомобила може да се постигне намаление на разхода от 7,6 л на 100 км, а 19,79 л е най-добрият среден разход на 100 км, който беше регистриран в рамките на състезанието. Победителите ще получат специални награди от компанията, сред които смартфон, телевизор и премиум радиостанция.

Затвори

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!