НОВИНИ

Volta вече тества влекача Zero в реални условия

21 Август 2021 • НОВИНИ • Автор: Йордан Луканов
Volta вече тества влекача Zero в реални условия

Volta Trucks разсекрети данни за своя нов модел екологичен влекач още преди няколко месеца. Сега камионът излезе на британските пътища недалеко от конструкторското бюро в Нанитън, където се разработва.

Както се съобщава, инженерите от компанията са пристъпили към тестови изпитания на прототипа. Volta Zero ще стане първият електрически 16-тонен товарен автомобил в света. Моделът се разработва специално за вътрешноградска логистика.

По-точно изпитанията от специалистите на Volta Trucks са на предсерийната версия на Zero, в рамките на които ще бъдат изпитвани рамата на шасито и електронна трансмисия от Meritor. В частност, на изследване е подложена батерията, която се доставя от Proterra, компактния заден мост и електромотора.

Сред разликите на камиона от конкурентите се отбелязва нетрадиционната кабина, която е проектирана по такъв начин, че да защити шофьора от неблагоприятните условия, и платформа, позволяваща различни места за предмети, с оглед на които разработчиците възнамеряват да проверят товароподемността.

Volta Trucks възнамерява да проведе изпитанията в течение на няколко месеца, в това число и в условия с много ниски температури. За целта влекачът ще бъде пробван на пътища отвъд Полярния кръг.

Компанията планира да пристъпи към производство на камиона в края на следващата година. При това разработчиците вече са получили достатъчно количество поръчки за Zero.

Volta Trucks отбелязва, че в момента проявява повишена активност с цел ускоряване на въвеждането на този модел на европейския пазар. Никакви детайли за техническите характеристики обаче производителят не разкрива на този етап.

Затвори

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!