НОВИНИ

За три месеца спират движението между "Младост" и Горубляне по околовръстното

11 Юни 2020 • НОВИНИ • Автор: Йордан Луканов
За три месеца спират движението между "Младост" и Горубляне по околовръстното

От 14 юни, неделя, се спира движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в участъка между пътен възел „Горубляне“ и пътен възел „Младост“ - поради изграждането на нов надлез при 40-и км от СОП. Преминаващите транзитно автомобили ще бъдат отклонявани от автомагистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“ към Северната скоростна тангента. Локалният трафик ще може да използва бул. „Александър Малинов“ и бул. „Цариградско шосе“, както и ул. „Самоковско шосе“ в кв. „Горубляне“ и ул. „Инж. Георги Белов“, които свързват кв. „Горубляне“ и кв. „Младост“.
 
Участъкът ще бъде затворен до 10 септември. Извършващите се дейности са свързани с разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, които стартираха през октомври миналата година. Предвижда се разрушаване на надлеза при 40-и км и изграждането на ново съоръжение.
 
С разширението на Южната дъга съществуващият двулентов околовръстен път ще бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

Затвори

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!